nous

nuts cheese

Nous

Les nous són conegudes per ser un aliment nutritiu i versàtil. Aquestes són algunes de les propietats i beneficis de les nous: 

Àcids grassos saludables: Les nous són riques en àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats, com ara àcids grassos omega-3 i omega-6. Aquests àcids grassos són beneficiosos per a la salut cardiovascular, ja que poden ajudar a reduir el colesterol LDL (dolent) i augmentar el colesterol HDL (bo). 

Antioxidants: Les nous contenen antioxidants, com ara polifenols i vitamina E, que ajuden a combatre l’estrès oxidatiu i protegir les cèl·lules del dany causat pels radicals lliures. Això pot contribuir a la prevenció de malalties cròniques ia l’envelliment saludable. 

Fibra dietètica: Les nous són una bona font de fibra dietètica, tant soluble com insoluble. La fibra ajuda a millorar la digestió, promoure la sacietat i regular els nivells de sucre a la sang. També pot contribuir a mantenir un pes saludable i prevenir el restrenyiment. 

Proteïnes vegetals: Les nous són una font de proteïnes vegetals, cosa que les converteix en una opció nutricionalment completa per a persones que segueixen una dieta vegetariana o vegana. Les proteïnes són essencials per a la reparació i la construcció de teixits, així com per al funcionament adequat de l’organisme. 

Vitamines i minerals: Les nous contenen una varietat de vitamines i minerals, incloent vitamina E, vitamina B6, àcid fòlic, magnesi, fòsfor, coure i zinc. Aquests nutrients són importants per a diverses funcions del cos, com ara el sistema immunològic, la salut òssia i la funció cerebral. 

Beneficis per al cervell: Els àcids grassos omega-3 presents a les nous poden ser especialment beneficiosos per a la salut cerebral. S’ha suggerit que el consum regular de nous pot millorar la memòria, la concentració i reduir el risc de malalties neurodegeneratives, com ara el deteriorament cognitiu i la malaltia d’Alzheimer. 

Control del pes: Tot i ser relativament altes en calories, les nous poden ser un aliat en el control del pes a causa del seu contingut de fibra i greixos saludables. La combinació de nutrients i la capacitat per promoure la sacietat poden ajudar a controlar la gana i evitar el consum excessiu de calories. 

És important tenir en compte que les nous són calòriques, per això s’han de consumir amb moderació dins d’una dieta equilibrada. A més, si tens alguna al·lèrgia als fruits secs, n’has d’evitar el consum i buscar alternatives adequades a les teves necessitats.