Panses

pile of sweet raisins

Panses

Les panses són raïms deshidratats, i malgrat la seva petita grandària, estan carregats de nutrients. Aquestes són algunes de les propietats i beneficis de les panses: 

Nutrients concentrats: Les panses són una font concentrada de nutrients. Contenen fibra, vitamines (com vitamina C, vitamina K i algunes del complex B) i minerals (com calci, ferro, magnesi, potassi i zinc). També són riques en antioxidants, com els polifenols. 

Fibra dietètica: Les panses són una bona font de fibra dietètica, tant soluble com insoluble. La fibra ajuda a mantenir un sistema digestiu saludable, promoure la regularitat intestinal i prevenir el restrenyiment. 

Energia ràpida: Les panses són una font natural de carbohidrats, que proporcionen energia ràpida i fàcilment disponible. Són una bona opció per augmentar l’energia abans de fer exercici o com a refrigeri durant activitats físiques intenses. 

Antioxidants: Les panses contenen antioxidants, com els polifenols, que ajuden a protegir les cèl·lules del dany causat pels radicals lliures. Els antioxidants poden tenir efectes beneficiosos per a la salut, com ara la reducció del risc de malalties cròniques i l’envelliment prematur. 

Promouen la salut òssia: Les panses contenen minerals essencials per a la salut òssia, com calci i bor. Aquests minerals són importants per mantenir la densitat òssia i prevenir l’osteoporosi. 

Control de la pressió arterial: Alguns estudis suggereixen que el consum regular de panses pot tenir efectes positius a la pressió arterial. Els compostos presents a les panses poden ajudar a reduir la pressió arterial i promoure la salut cardiovascular. 

Satisfan l’enveja de dolços: Les panses són una opció més saludable per satisfer l’enveja de dolços a causa del seu contingut natural de sucres. Afegir panses als aliments i postres pot ajudar a reduir la necessitat d’afegir-hi sucres refinats.